img

Az új Forester a valaha volt legmagasabb pontszámot elérve kapott maximális értékelést a JNCAP biztonsági felmérésén

  • A vadonatúj Subaru Forester maximális, ötcsillagos összesített értékelést kapott a JNCAP 2019-es töréstesztjén
  • Az új modell a valaha volt legtöbb pontot elérve kapott ötcsillagos eredményt a törésteszten, amely teljesítménnyel kiérdemelte a Grand Prix díjat
  • A baleset-megelőző rendszerekre az elérhető legmagasabb minősítést kapta az új Forester

Tokió, 2019. május 30. – A Subaru Corporation ma bejelentette, hogy az új Subaru Forester (japán specifikáció) elnyerte a Japán Újautó-értékelő Program (JNCAP) Grand Prix díját. A Grand Prix díjat az a jármű kapja meg, amely a valaha volt legtöbb pontot elérve szerez ötcsillagos eredményt a törésteszten. A Vidékfejlesztési, Infrastruktúra, Közlekedési és Turisztikai Minisztérium, valamint a NASVA (Nemzeti Ügynökség az Autók Biztonságáért és az Áldozatok Védelméért) által irányított JNCAP a kereskedelmi forgalomban kapható autók biztonsági teljesítményét értékeli és hasonlítja össze. Az új Forester egyúttal a baleset-megelőző rendszerekre vonatkozó legmagasabb, ASV+++ (Advanced Safety Vehicle Triple Plus) minősítést kapott a 2018-2019 JNCAP teszten.

A Forester által elnyert 2018-2019 Grand Prix díj nem az első a márka történetében, a 2016-2017 JNCAP teszten a SUBARU XV / Impreza páros kapott ugyanilyen díjat. Ezek az eredmények visszaigazolják a Subaru azon törekvéseit, amelyek célja a lehető legnagyobb biztonság elérése a közúti forgalomban.

Az új Forester a Subaru járművekben használt globális padlólemezre (Subaru Global Platform) épül, amely a korábbi generációval összehasonlítva még jobb utastér-védelmet és továbbfejlesztett energiaelnyelő kapacitást biztosít. A nagy szakítószilárdságú acélelemek megfelelő elrendezésének és a karosszéria optimalizált felépítésének köszönhetően az új Forester jelentős tömegnövekedés nélkül kínál nagyobb védelmet frontális, oldalirányú, illetve ráfutásos balesetek esetén is.

Az “all-around safety” filozófia jegyében a Subaru továbbra is folytatja az elsődleges, aktív és passzív biztonsági rendszereinek, valamint baleset-megelőző technológiáinak fejlesztését, amelynek a célja az, hogy a járművezetők és utasaik a mindennapokban megtapasztalhassák az “Élvezet és Nyugalom” hangulatát, ami a márka egyik alapértéke.Vadonatúj Forester
Vadonatúj Forester

A teljesen új Forester 2019 végén érkezik Magyarországra.

2019-05-30 Subaru