img

A vadonatúj Subaru Outback a legjobb eredményt érte el a 2021-es Euro NCAP biztonsági teszten

  • A Subaru immár kilencedszerre érte el az Euro NCAP* legmagasabb, ötcsillagos értékelését*1.
  • A legújabb EyeSight vezetéstámogató rendszer 95%-os pontszámot ért el a „biztonsági asszisztensek” értékelésekor, ami azt jelenti, hogy az Outback az első olyan gépkocsi, amely az összes járműkategóriát*2 figyelembe véve a legjobb eredményt érte el ezen a területen; mindemellett Subaru járműre ez a valaha kapott legjobb minősítés.
  • Az Outback 84%-os eredményt ért el a gyalogosvédelem (“sérülékeny úthasználók”) területén – ez az összes járműkategóriát figyelembe véve a legjobb eredmény*3, valamint Subaru járműre vonatkozó eddigi legjobb eredmény.
  • Az Outback 89%-os pontszámot kapott a gyermek utasvédelemmel kapcsolatos szempont szerinti értékelésnél; ez a legmagasabb érték a nagy családi személyautók kategóriában*4.

Zaventem, 2021. szeptember 8. – A Subaru Europe, a Subaru Corporation leányvállalata, ma bejelentette, hogy a vadonatúj Outback (európai specifikáció) a maximális, ötcsillagos általános minősítést kapta a 2021-es Európai Új Autó Értékelő Program (Euro NCAP) keretében elvégzett tesztek során. Az Outback által kapott pontszámok mind a négy értékelési kategóriában (felnőtt utasok védelme, gyermek utasok védelme, gyalogosvédelem és biztonsági asszisztensek) jelentősen az elvárt minimális küszöbértékek felett voltak, ami összességében kiemelkedő átlagpontszámot eredményezett.

A vadonatúj Outback a Subaru járművei által valaha kapott legmagasabb pontszámot érte el a “biztonsági asszisztensek"*2 és a "sérülékeny úthasználók"*3 területén is; ez az összes járműosztály legmagasabb pontszámának felel meg a mai napig elvégzett összes teszt eredményeit figyelembe véve. A legújabb tesztprotokoll*4 szerint elvégzett gyermek utasvédelemre kapott eredmény pedig a legjobb a nagy családi személyautók kategóriájában*4.

Ezek az eredmények is alátámasztják a Subaru azon irányú elkötelezettségét, hogy olyan járműveket alkosson, amelyek műszaki megoldásai a lehető legnagyobb biztonságot nyújtják. A vadonatúj Outback a legújabb generációs EyeSight vezetéstámogató rendszerrel rendelkezik; a Subaru ütközésmegelőző rendszere elsődlegesen a kibővített, csaknem megduplázott látószög tartománnyal rendelkező sztereó kamerákon alapul. Az új képfelismerő szoftver most 11 standard biztonsági funkciót tartalmaz: ezek a továbbfejlesztett, sáv közepén tartó automatikával is ellátott adaptív tempomat, a vészhelyzeti sávtartó automatika, az intelligens sebességhatárolóval kiegészített jelzőtábla felismerő rendszer, a kormánykerék rezgetésével kiegészített sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, a sávelhagyást megakadályozó funkció (amely felismeri az olyan sávelválasztókat is, mint a fű és az út széle) és a kereszteződésekben történő ütközések megelőzésére szolgáló funkcióval kiegészített ütközést megelőző fékezőrendszer.

Az Outback biztonsági berendezései között megtalálható még többek között a hátrameneti automatikus fékezés, a Subaru hátsó járműészlelő rendszer, a hátsó ülésen utazókra emlékeztető rendszer, valamint a jármű körüli holttereket csökkentő, többféle nézetet (elülső-, hátsó- és oldalnézetet) egy képernyőn megjeleníteni képes kamerarendszer.

Az Outback rendelkezik a Subaru éberségfigyelő és vezetőfelismerő rendszerével (Driver Monitoring System), amely számos funkció mellett a Subaru arcfelismerő technológiájának köszönhetően riasztja a vezetőt, amikor elfáradt vagy valami elvonja a figyelmét vezetés közben.

A vadonatúj Outback a Subaru Global Platformra épül; a nagy szakítószilárdságú acélpanelek mennyiségének növelése könnyebbé tette a karosszériát, és 40 %-kal megnövelte a frontális, oldalsó és hátsó ütközések elleni védelmet, jobb energiaelnyelési hatékonyságot biztosít, és az ütközéskor keletkező energia hatékonyabb elvezetését teszi lehetővé. A karosszéria szilárdságát jelentősen megnövelte az új vázszerkezet (a teljes belső vázszerkezet); további merevítő és kiegészítő keretek hozzáadása pedig tovább javította a vadonatúj Outback legmagasabb szintű ütközésbiztonsági teljesítményét.

2021 Subaru Outback Euro NCAP

*: Európai kormányok és európai autózási és fogyasztói szervezetek képviselőiből álló független szervezet.
*1: A 2009 és 2021 között tesztelt modellek esetében.
*2: Subaru Outback biztonsági asszisztens (Safety Assist) értékelési pontszáma: 95% a legújabb Euro NCAP értékelési protokoll alkalmazásakor (2020-2022), az ide vonatkozó legutóbbi teszt szerint.
*3: Subaru Outback gyalogosvédelem (Vulnerable Road Users) értékelési pontszáma: 84% a legújabb Euro NCAP értékelési protokoll alkalmazásakor (2020-2022), az eddig tesztelt járművek esetében regisztrált legmagasabb pontszám az összes járműkategóriát figyelembe véve, az ide vonatkozó legutóbbi teszt szerint.
*4: Subaru Outback, gyermek utasvédelem (Child Occupant) értékelési pontszáma: 89% a legújabb Euro NCAP értékelési protokoll alkalmazásakor (2020-2022), az eddig tesztelt járművek esetében regisztrált legmagasabb pontszám a nagy családi személyautók kategóriában, az ide vonatkozó legutóbbi teszt szerint.

A Subaru Europe NV/SA bemutatása
A Subaru Europe NV/SA a Subaru gépjárművek japán gyártójának, a Subaru Corporation-nek a kizárólagos tulajdonban levő leányvállalata. A cég központja Zavertem-ben (Belgium) található. A Subaru Europe helyi elosztóközpontként működik az összes európai Subaru importőr számára. Számos funkcióval támogatja a forgalmazói hálózatot. Ezek között vannak a termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos képzések, a kereskedelem, a márka- és termékmarketing, a piackutatás és a közönségkapcsolatok (PR), valamint az eredeti Subaru alkatrészek és kiegészítők fejlesztése, tesztelése és forgalmazása.
2021-09-08 Subaru